joi, decembrie 02, 2004

15 ani de cretinism

In 2000, dupa ce ani de zile am ris de castravetii bulgarilor in fel si chip, dupa ce am fost cu totii convinsi de pro, pan si meta slavism-comunismul spiritului lor, s-a intimplat ca bulgarii sa faca reforma, sa numeasca un prim ministru de vita regala si noi, poporul hitru, latin, ortodox, inteligent si de mii de ani aici, sa ne alegem presedinte pe ultimul dinozaur comunist din Europa. Acum, in decembrie 2004, istoria, la un spritz cu doi abstinenti care conduc lumea, ne mai ride putin in nas. Ucraina e pe cale sa-si demaste neo-comunistii si sa le acorde un concediu prelungit in timp ce noi, in Romania, am decis ca mai vrem 4 ani .

Degeaba am zidit noi pe Ana in temelia minastirii, degeaba ciobanul nostru national a fost indiferent in fata mortii precum Vanghelie in fata PNA. Astazi oile sint prin presa si nu mai indraznesc sa deschida gura ca le taie renta ciobanul sef iar inafara de sarmale e greu de spus daca mai avem vreun motiv de mindrie nationala. Multi romani, n-o sa stim niciodata cu precizie citi, au ales PSD pe 28 noembrie si asta e cel mult dovada de ignoranta si indolenta. Presa noastra insa, a ales cu anticipatie. Nu un partid ci lacomia si tradarea.

Asistam stupefiati in ultimele zile la o panarama de acuzatii la adresa lui Traian Basescu intr-un proces care ar fi trebuit sa fie cel al celor mai fraudate alegeri dupa 89 si care a devenit o campanie de diversiune pentru ascunderea fraudei. Intr-o sinistra complicitate cu puterea, majoritatea televiziunilor - cea nationala in frunte - sint mai surde, oarbe si mute decit o maimuta chinezeasca. Principalele ziare, cu citeva exceptii, s-au transformat in procurorii PSD. Nu e important ca s-a furat, important e ca daca prindem hotul afectam interesul national.

In fruntea acestei armate de acuzatori bine platiti si hraniti din subteranele PSD regasim o cunostiinta de acum veche, stiintifico-fantasticul Cristian Tudor Popescu. Intr-un editorial nationalist si lacramos, Candidatul Romania - infrant din primul tur”, CTP, referindu-se la cererea lui Basescu de anulare a alegerilor pe motiv de frauda graieste: Dintr-un foc, tras de capitanul Basescu, toata agoniseala noastra, muncita atatia ani, in materie de imagine a civilizatiei politice din Romania, s-a dus dracului” De atita ura lui CTP i-a cazut aproape tot parul din cap si-i ies ochii din orbite pe la talk-shouri. Care civilizatie politica, moncher? Care imagine? Aia facuta de Iliescu, ultimul sef de stat comunist din Europa? Imaginea lui Gigi Becali declamind agramat la televizor iubirea lui de natiune si dreptate? Cea a lui Vadim in criza si improscind cu rahat in toate directiile? Care agoniseala? Cea a lui Bombonel, mare latifundiar si colectionar de arta? Conturile lui Hrebengiuc si ale lui Micki Spaga? Duca-se toate dracului, impreuna cu posesorii, daca despre astea e vorba.

Marturisesc ca am crezut multa vreme ca CTP il ataca pe Basescu dintr-o pura antipatie personala si din spirit polemic. Dupa idioteniile scrise in articolul de marti, dupa ce eludeaza cu buna stiinta fondul problemei – dovezile clare de vot multiplu si aberatia voturilor anulate – incep sa banuiesc ca brusca lui simpatie pro-PSD are alte cauze care tin de lucruri mai murdare decit propria constiinta. E greu de banuit ca CTP e atit de stupid incit sa creada ca poate prosti lumea cu echivalenta halucinanta intre interesul national si interesul financiar al banditilor de la putere. Pentru ca despre asta e vorba. A ignora fraudele, a accepta de dragul unei ipotetice stabilitati rezultatele masluite ale votului, a protesta formal pe caile legale oferite de masina birocratica si juridica a PSD nu inseamna a alege interesul national. Inseamna doar a accepta ca niste hoti sa ne conduca si sa continue sa fure ca-n codru inca 4 ani.

Poate ca aici e si sansa noastra, sa acceptam ca mafia care ne-a condus pina acum sa ne mai conduca o tura. Atit de tupeisti vor deveni incit lacomia lor nu va cunoaste limite. Vor fura tot ce se vede iar ce nu poate fi furat vor pirjoli. Isi vor casapi dusmanii politici, isi vor face din presa o institutie de adulatie personala si din justitie propria curva. Astea le-au facut deja, insa mai pe furis, cu oarecare frica. Acum insa, cind se vad confirmati prin vot si sustinuti prin presa orice limite vor cadea. Nu se vor mai teme de nimeni si nimic. E singura sansa ca ignorantii care mai pot sa vada in editorialele lui CTP moralitate si virtute, in Nastase un vizionar si in Geoana un om inteligent sa-si deschida ochii si sa vada cine e PSD. E singura sansa ca poporul asta amortit sa iasa in strada si sa ceara puscaria pentru banditii deghizati in piei de oameni politici. E, poate, singura cale de a ne vindeca definitiv de timpenia care ne face sa votam pe cei care ne fura.

Altfel cei 15 ani de cretinism de pina acum nu vor fi decit zorii un veac de imbecilitate.