miercuri, ianuarie 26, 2005

Love me tender, love me true!

Valentin Nicolau, dupa patru ani de pupat fesele PSD sub pretextul ca acestea aveau chip uman, se lupta aprig sa ramina Cirmaciul cuibului de securisti, lingai si turnatori numit TVR. Ba se ratoieste un pic la ideea ca ar fi cazul sa ne lase, ba se preface impartial in povestea protestului legat de cenzura ori mai baga cite o stire unsuroasa in care ridica in slavi pe iresponsabilul de acum doua luni ajuns intre timp Presedinte. Cirmaciul insa e nelinistit iar chipul lui mai intunecat decit cel cu care ne-am obisnuit. Pina ce ii vine ideea formidabila de a obliga o multime de personalitati sa-i fie vag recunoscatoare acordindu-le titlul de « Cel mai iubit ». Pe baza unui sondaj facut de IMAS, acest bastion al credibilitatii.

Daca e sa ne uitam la rezultate, romanii care se mai uita la TVR confunda iubirea cu sexul. De pilda, ca rasplata pentru perversiunile pe care le-a practicat ani de zile cu ce personaj ii cadea mai cu tronc si consecventa cu care l-a fugarit pe Basescu pina in studiourile dezbaterii prezidentiale unde s-a zbatut fioros sa-l puna la pamint cu virilitatea lui remarcabila, CTP a fost ales „cel mai iubit ziarist”. Mai potrivit ar fi fost „cel mai iubaret”, dar astea sint deja amanunte.

Pentru felul in care a stiut sa treaca de la iubirea crestina la iubirea de patron prezentatorul Cristian Tabara - chipul bonom si vocea molcoma ale lui Adrian Sirbu, laudatorul numarul unu al social democratiei de cont - a fost ales „cea mai iubita vedeta masculina de televiziune”.

Poporul s-a alaturat apoi sentimentelor Andreei Esca, cea care ani in sir, cu o dictie vesela si un zimbet bine plasat, a tirit odioasa alianta DA prin toate noroaiele in stiirile PROTV si si-a declarat iubirea, surprize, surprize, pentru Ion Tiriac. Iubitul iubitului meu e si iubitul meu, ar putea zice mindru Bombonel care gaseste aici inca o dovada ca el a cistigat alegerile si pe el il tine boborul la sentiment, nu pe Basescu.

Teo devine „cea mai iubita vedeta feminina de televiziune”. Ti-e si greu sa n-o iubesti dupa toate mizeriile pe care i le face in direct Tantzei, asadar sintem intru totul de acord cu distinctia acordata, mai putin adjectivul „feminina” caruia chiar nu-i vedem rostul. Pina si Cristian Tabara pare mai feminin decit ea. Si uite-asa, printre valuri de amor degenerate intr-o orgie in regula, distingem chipul intunecat dar zimbaret al lui Nicolau. Cum mai putem reprosa ceva acestui adevarat apostol modern? Nu fi rau, Traiane, nu-l mai tachina, ca e om bun si iubitor.

Niciun comentariu: