luni, octombrie 25, 2004

Cea mai frumoasa zi din viata mea: compunere de Ion Cristoiu

Jurnalul National, 25 oct.

Acest bucatar al stilului care este Ion Cristoiu ne serveste un ghiveci „à la Scinteia Tineretului”: O zeama lunga, cu gust de infierare, in care plutesc stinghere fragmente de memorie, frustrari fleoshcaite, analize fade si orgolii acre. Totul condimentat cu muuultaa admiratie iliesciana.

Consumul integral se poate dovedi indigest asa ca pescuim pentru cititori citeva bucatele alese:

Dictatura Constantinescu:
„La finele trecutei guvernari, cand Televiziunea Romana, simtind in aer boarea alternantei la Putere, s-a decis sa devina, in sfarsit, libera, ...”

Un intelectual adevarat:
„Punandu-ma cu burta pe carte, am reusit sa invat pe de rost prerogativele functiei de sef al statului.„

Biata Bunicuta:
„Gratie insa Constitutiei din 1991, votata sub spaima Opozitiei de a nu-i da puteri prea mari lui Ion Iliescu si sub pretextul ca un nou Ceausescu trebuie starpit inca din faza de samovar, prerogativele Cotroceniului sunt cele ale unui biet presedinte de republica parlamentara”

Iliescu, le Chef:
„In marea majoritate a cazurilor insa, Ion Iliescu a jucat rolul benefic de Batran al tribului, de cel la care vin canibalii sa-l intrebe daca strainul abia prins trebuie prajit sau fiert”

Acest delir se incheie cu o rabufnire de demnitate:

„PS. Din motive pe care le voi dezvalui in memoriile pe care nu le-am scris inca, anunt pe aceasta cale ca am decis sa incetez orice colaborare cu postul Realitatea TV. Nu voi mai realiza emisiunea "Omul si cartea". De asemenea, nu voi mai participa, in calitate de invitat, la nici o alta emisiune de pe acest post.

Onoare presei libere!”

Am fi fericiti daca Ion Cristoiu ar inceta orice colaborare cu presa, in general, si s-ar dedica exclusiv amintitelor memorii. Traiasca presa libera de Ion Cristoiu!

Niciun comentariu: