luni, octombrie 25, 2004

Limba noastra cea mai creatza

Jurnalul National, luni 25 oct.

Dupa ce citim exercitiul de admiratie prezidentiala al Corinei Cretu sintem gata sa iesim la vot pentru un referendum sa numim Bunicuta presedinte pe viata si sa-l exilam pe Basescu in Insula Serpilor. Iata citeva mostre de timplarie lingvistica:

[...]„Bineinteles. Institutia prezidentiala este foarte complexa, singurul fara de care aceasta institutie nu poate functiona este domnul presedinte.”[...] „ Sa fim seriosi, nu suntem noi asa de importanti. Singurul care conteaza in aceasta institutie este domnul presedinte.” [...]
„[Iliescu] Este si un simbol, un reper, este principalul om politic care a definit viata politica romaneasca in ultimii 15 ani” [...] „Niciodata nu am avut pretentia sa ma asculte. Sunt convinsa ca poate judeca mai bine lucrurile decat noi.” [...]

Pe scurt, Administratia prezidentiala e o institutie unde daca sint sau nu sint consilieri, ca sint in concediu sau pe teren pentru PSD, ca spun ceva sau tac din gura, tot aia e. Stie ea Bunicuta mai bine, ce atita sfaturi?

La final fosta ziarista Corina Cretu ne demonstreaza desavirsirea atletica la care a ajuns reusind sa-si dea o limba (de lemn) singura:

„Nu vreau sa fiu lipsita de modestie, dar nu sunt foarte multi oameni inca tineri care sa aiba 12 ani de lucru in institutii publice. Eu cred ca societatea romaneasca are nevoie de asemenea oameni, care s-au rodat si stiu ce inseamna a lucra intr-o institutie publica, ce inseamna viata politica”

Noi credem ca Coreea de Nord ar avea mai multa nevoie de acesti tineri.

Niciun comentariu: