sâmbătă, octombrie 23, 2004

Cu capul de cauciuc prin gura diasporei?

Evenimentul zilei, 21 oct


Au fost in Piata Universitatii in 90, au fost facuti golani, drogati si spioni, i-au impuscat securistii, i-au denuntat gospodinele cu sens civic si i-au fugarit minerii. Daca au supravietuit au plecat sa o ia de la zero undeva prin Canada. Dupa 14 ani de democratie romaneasca, presedintele TVR din 90, Razvan Theodorescu, vrea sa le tina discursuri inflorate si pline de neologisme la inaugurarea Pietei Romaniei din Montreal in elevata lui calitate de Ministrul Culturii. Acelasi Goebels cu drrragoste de arrrta, vocabular largit si maniere de tortionar cu cel care in 90 intrerupea cu de la sine putere programul TVR pentru a justifica macelul prin imaginara ocupare a televiziunii de catre legionari si fascisti. Au protestat impotriva acestei scene insuportabile iar Domnul Ministru a turbat de furie. Ajuns acasa i-a facut cretini si lumpeni. Cei din Canada au ripostat, au trimis o petitie. El si-a aranjat scrisori de multumire care infierau atitudinea odioasa a protestatarilor si trageau limbi scirbavnice pe acadeaua lui Razvan. La doua saptamini de la evenimentul cu pricina micul Goebels se incapatineaza in Evenimentul Zilei de joi sa trateze diaspora de toate numele: cretini, nespalati, ratati, scursurile societatii, animale, frustrati, neispraviti.

In urma acestui delir patologic HR Patapievici face o analiza substantiala a caracterului si intelectului domnului academician in ultimul numar din Dilema. Subscriem si rezumam: „Prostul daca nu-i fudul nu e prost destul”. Asteptam replica ucigatoare a ministrului din care sa aflam ce anume adjective ii inspira mutra lui Patapievici, cine il plateste, cit de des se spala si daca nu cumva fizicianul asta cu pretentii de filosof n-are nici o meserie.

PS: Aspectul lui chel si imbatosarea erectila cu care Razvan Theodorescu se exhiba prin presa ne impiedica sa reproducem potrivit uzantelor fotografia domnului ministru fara a risca sa fim catalogati drept revista porno. Pentru ca e un cap dar nu de cauciuc, asa cum gresit il mai alinta lumea.

Niciun comentariu: