duminică, octombrie 17, 2004

Cuibul roman de presa

Adevarul, toata saptamina

Inafara din ce in ce mai rarelor tresariri post-traumatice in articolase pe te miri ce tema, Cristian Tudor Popescu se dedica trup si ura Clubului Roman de Presa. Reprimam cu multa vointa instinctele si mergem sa vedem pe pagina internet a CRP despre ce e vorba. Am fost atit de epustuflati incit trebuie sa aflati si voi ce-am gasit acolo. In chip de portar cu fireturi ne intimpina Mihai Tatulici. Pe prima pagina zice asa: „Clubul Roman de Presa este o organizatie neguvernamentala, apolitica, detinand personalitate juridica proprie din toamna anului 1998, dupa ce initial a functionat ca departament al Fundatiei E.L.I.T.A., infiintata de domnul Mihai Tatulici, din luna februarie a anului 1997.” Mare om, domn, si, mai cu seama, mare jurnalist. Cu spaima facem click pe un link cu rezonante etice: „consiliul de onoare”. Pina se afiseaza pagina ne intrebam ce naiba e un consiliu de onoare daca nu un fel de inchizitie care vegheaza la puritatea morala a membrilor. Vegheata la rindul ei de Marele Inchizitor. CTP adica. Ei, va citam citeva nume din lista cu pricina ca sa va faceti o idee asupra acestei inalte dimensiuni morale:

Horia Alexandrescu, George Arion (Flacara),Valentin Nicolau (TVR), Adrian Sirbu (ProTV), Dragos Seuleanu (Radio Romania), Mihai Tatulici (Privirea), Marius Tuca(Jurnalul National). Toata onoarea jurnalismului romanesc.

Gasim apoi o pagina enigmatic denumita „Dep.editorilor” unde se insira, in mare, aceleasi nume si, in plus, Evenimentul Zilei cu membrul lui „nedesemnat” (de parca ar fi obligat sa aiba membru). La pagina egal de esoterica „Dep. Redactorilor” (depoul, dependenta, deprimarea?) nu gasim liste ci un regulament. Astia sint scalvii, nu trebuie sa le cunoastem identitatea trebuie doar sa stim regulile la care sint supusi. Alta lista la „Membri”, nume de societati la gramada. Si in rest NIMIC.

Ei bine, acest Club de Presa vrea sa modereze dezbaterile preelectorale la cererea partidelor, cica. Toata floarea cu onoare a vestitului Bizant.

Domnu’ Nistorescu, dupa ce ne-am etonat ca aveti un membru nedesemnat in CRP, am inteles cu intirziere ca el era desemnat demult. Mai precis, introdus.

Niciun comentariu: