duminică, octombrie 09, 2005

Reforma PSD

In primul rind simt nevoie sa justific un asemenea titlu auster si stupid: Cu PSD nu-I de glumit. Subiectul e de asemenea importanta incit orice ironie sau alaturare interpretabila de cuvinte ar deveni automat o crima.

Din 89 incoace istoria noastra a devenit o aglomerare mincinoasa de “re”-uri. Am inceput cu o re-volutie in care singurii care s-au trezit evouluati au fost securistii si profitorii din spatele Bunicutei, am continuat cu re-structurarea, fel academic de-a numi devalizarea intreprinderilor de stat si, de ani buni, ne re-formam cu asemenea eficienta incit in anul 2005 personaje din anturajul lui Ceausescu sint ditamai senatori, deputati si magistrati desavirsiti.

In 2005 re-cevaurile au ajuns si la PSD, dind dureri de cap unui Geoana care – daca e sa ne luam dupa afirmatiile propriilor colegi – nu prea ar avea ce sa-l doara. In curind o sa aniversam anul de cind PSD remaiaza la ciorapul rupt in care membrii lui de vaza si-au pitit averile nejustificabile. Cu rezultate jalnice.

Mai nou strategia s-a re-rorientat: Cum se pare ca Monicai si Marinarului le-a reusit pina la urma curatarea parchetului iar CSM-ul nu se mai poate ascunde dupa deget, vajnicii pesedisti se dau victime politice.

L-am vazut pe TVR1 pe fostul ministrul Dancu indignindu-se zgomotos din cauza de Marinar care murdareste reputatia PSD. Ca asa jignire nu s-a mai pomenit in istorie: un presedinte sa acuze PSD ca lupta impotriva aderarii din 2007. Dancu, si toti cei de fata au uitat insa sa explice ceva: Pentru a-si pastra fotoliile, Nastase si Vacaroiu au mers pina la a se plinge socialistilor europeni ca in Romania e pericol de dictatura si ca schimbarea lor ar fi o tragedie ireversibila. Iar socialistii in cauza s-au repezit sa dea declaratii publice in care se aratau ingrijorati nevoie mare de excesele lui Basescu. Dancu nu numai ca nu avea dreptate, era de-a dreptul respingator in amestecul de inundatii, popor asuprit, partid jignit si pesedisti eroici cu care arunca in stinga si-n dreapta. Mai ales in dreapta. Era de-a dreptul ridicol incercind sa ne explice ca daca intram in Europa e din cauza PSD.

Intre timp in Cotidianul iese la suprafata povestea reciclarii la batrinete a Rodicai Stanoiu, care ministru fiind s-a facut magistrat desi nu era. Pentru niste zeci de milioane in plus la pensie. In Romania libera de ieri admiram o lista de pesedei cercetati la PNA, iar glumitele lui Nastase pe la diverse televiziuni sint din ce in ce mai stupide de cind e clar ca e in capul listei.
Sub inteleapta conducere a lui Vacaroiu, Senatul isi propune un buget astronomic pentru dotari de lux, la numai o saptamina dupa ce pesedeii din subordine au adus sinistrati fictivi in sedinta parlamentului pentru o partida de revolta populara.

In haosul asta jalnic in care Geoana prezideaza gomos o adunare de felul “scapa cine poate” aproape ca nu mai observam umorul bizar al situatiei: Principalul reformator al PSD e Basescu. In fond ce ar putea Geoana sa-si doreasca mai mult decit un Nastase cu o condamnare, scos din circuit definitiv? Ce algocalmin i-ar fi mai de folos decit un Iliescu slabit de duhoarea degajata de dezgroparea averilor celor din jurul lui? Ce vis erotic mai voluptos ar putea avea senzualul Alin Teodorescu dupa cosmarurile zilnice pe care le are de un an incoace pe motiv ca a intrat in PSD in cel mai prost moment cu putinta?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Interesant articol.
http://www.referatele.com