joi, noiembrie 11, 2004

Bufonul constitutional

Adevarul miercuri 10 nov

Antonie Iorgovan, tatal unei constitutii concepute prin insamintarea artificiala a creierului unei clase politice oligofrene, personaj al carui privire tulbure si rictus de politruc il indreptatesc sa se creada constiinta juridica a unei natiuni de ignoranti, isi masturbeaza din nou orgoliul urias in chestiunea averii regelui. Antonie face pe prostul ceea ce, trebuie sa recunoastem, il prinde de minune:

"Am o problema de stiinta de carte, de a sti care este izvorul acestor obligatii ale statului si pana unde se intind ele. Trebuie sa lamurim care este natura juridica a acestor bunuri: au apartinut statului si au fost date in folosinta Casei Regale, ca un salariu al sefului statului, sau au fost dobandite personal de membrii Casei Regale".

Pentru ca apoi sa abordeze temele profunde si universale ale istoriei, cu o indeminare gramaticala in care doar unchiul cam baut al constitutiei, Nicolae Vacaroiu, il egaleaza:

"Omenirea, popoarele, natiunile n-au ajuns la nevoia de sef al statului ales pe criteriul nasterii si sa se transmita prin mostenire intamplator".

Chestiunea e financiara: "Chiar era nevoie ca suma asta sa fie scoasa acum din buget? N-am putea face altceva cu banii astia? E intr-o asemenea mare nevoie Majestatea Sa?"

Aici Iorgovan spune un mare adevar. Dupa sutele de miliarde aruncate de Nastase in stinga si in dreapta spre impresionarea electorala a victimelor unei revolutii financiare care dureaza deja de 14 ani, de unde naiba sa mai scoata Tanasescu bani? Avem noi raspunsul: de la banditii a caror averi furate Iorgovan le-a aparat cu succes in ultimii 10 ani. Si de la Iorgovan insusi.

Niciun comentariu: