sâmbătă, noiembrie 27, 2004

Fenomenologia spiritului comunist

Jurnalul national 22 nov

Interviu al lui Iliescu, in exclusivitate in Jurnalul. Din meandrele de banalitati piparate cu enervari si din care nu intelegem mai mult decit ca ziua e lumina, noaptea intuneric si PSD mai vrea o tura, am gasit de cuviinta sa citam parerea Bunicutei in privinta coruptiei si tunsului:

„Coruptia e un fenomen comun si continuu. El nu apartine numai Romaniei sau numai unei guvernari. Coruptia este prezenta peste tot, chiar si in multe state cu pozitii dominante in lumea de azi. [...] Este un fenomen care tine de psihologia generala si de mentalitatile umane. De asemenea, coruptia nu a lipsit din statele totalitare. Este o alta iluzie”

A naibii popor visator, ne tot incapatinam sa credem ca sa furi nu-i bine. Sa mai vina PSD 4 ani, poate pricepem odata ca astea-s iluzii.

„N-am inteles aceasta panica, in legatura cu prezenta mea publica in aceasta perioada. Adica, ce trebuia? Sa ma inchid in Cotroceni? Sa nu mai ies in lume? Pana si un asemenea incident: trebuie omul sa se si tunda.”

E un incident grav si speram ca Geoana cu toate abilitatile lui fine de diplomat sa redacteze un protest international. E inadmisibil ca la 14 ani de la Revolutie omul sa trebuiasca sa se si tunda.

Niciun comentariu: