sâmbătă, noiembrie 27, 2004

Nationala de oi

Adevarul, tot anul

Generalul cu frizura poetica, strategul unei nationale de fotbal care are rezultate ceva mai bune decit o echipa de gaini capiate, Iordanescu, e luat simbata la suturi in Adevarul:

„Dupa ce zisese ca n-are de ce sa si-o dea Iordanescu si-a dat demisia declarand cu tupeu ca "e un gest de normalitate"”

Ce ne fascineaza in povestea asta nu e chestiunea fotbalistica, ci chestiunea Adevarului. Cautam in arhiva ziarului cuvintul care isterizeaza consumatorii prin birturi, „Iordanescu”, si din cele citeva sute de rezultate, alegem 4, aproape la intimplare:

3 apr. 2003: „Iordanescu s-a razgandit Desi dupa meciul cu Danemarca si-a anuntat demisia, Anghel Iordanescu a revenit ieri, la insistentele lui Mircea Sandu, asupra acestei decizii[...]”

3 apr.2003: „Cozmin Gusa il ataca pe Iordanescu Secretarul General al PSD spune ca oficialii FRF se folosesc de selectioner ca de un paravan pentru interesele lor personale ”

22 sept. 2003: „Premierul Nastase l-a convins pe Iordanescu sa ramana la Nationala”

3mai 2004: „Selectionerul lui Dumnezeu, Iordanescu, intra in politica pe drumul mocirlos al Ilfovului”

4 mai 2004: „Becali: "Iordanescu ar trebui sa-mi fie recunoscator ca i-am facut imagine si a ajuns in PSD"”

Care e finalul acestei telenovele cu fotbalisti si politicieni? Gusa e la PD si aprinde stenograme sub curul PSD-ului, Mircea Sandu se ocupa in continuare de numarat banii din conturi, Becali are partid pro PSD si pare ca a inceput sa articuleze propozitii complete, Generalul candideaza la Senat pe listele PSD, Nastase se viseaza presedinte iar echipa nationala are performantele unei turme de oi. Nici nu se putea simbol mai potrivit pentru unde a ajuns Romania urmare a amestecului agramat de fotbal, politica si ciobani de care avem parte de 14 ani.

Niciun comentariu: