marți, noiembrie 02, 2004

Ireal politik

Din ziare si situl Guvernului.

Sedinta de guvern de joi:

Ordinea de zi a ultimei sedinte de Guvern continea 69 de pozitii. A fost o sedinta de bilant in care fiecare ministru a cules scame de pe reverul Premierului si a tirit guvernarea 96-00 in rahat. Spicuim din holdele de ginduri profunde rasadite la ceasul analizei:

Ministrul agriculturii: "Flacara muncii in agricultura arde sub cazanul implinirii. Razvan Theodorrrescu: „Noi, Guvernul nostru, guvernul Năstase suntem cei care lăsăm ţării toate legile culturii, de la arheologie la audiovizual şi la cinematografie, trecând prin muzee şi colecţii, biblioteci, cultură scrisă, drepturi de autor.” Athanasiu, Ministrul Educatiei, adresindu-se lui Nastase: „Oricum, gratitudinea mea pentru ocazia care mi-aţi oferit-o de a încerca să punem premise solide pentru guvernările următoare, fiind convins că România s-a aşezat pe un drum, dacă nu chiar totalmente asfaltat, relativ bine pietruit.

Lui Nastase ii ramine bombonica de pe coliva si trece la pozitia 69 pe care o abordeaza singur: Nu exclud ca scaderea sinuciderilor sa fie in corelare cu curba evolutiilor economice si sociale

Speram doar ca Nastase cu deschiderea lui europeana a iertat inhibitiile colegilor care au descris in 69 de puncte o singura pozitie: datul limbilor. Cit despre rata sinuciderilor: ea e corelata mai degraba cu cea a emigrarilor: La ce bun sa te omori daca poti sa scapi de ei si altfel?

Niciun comentariu: