marți, noiembrie 02, 2004

Fermitatea umanista a informatiilor

Glasul maramuresului, vineri 29 oct.-04

Codrut Seres (Uniunea PSD+PUR) : „Obiectivul meu este sã construiesc ceva pentru maramureseni, sã-i reprezint cu cinste si seriozitate, asa cum nu au avut parte pînã acum. Eu îmi voi vedea de campania mea, dar dacã vom fi atacati, vom riposta ferm pentru cã avem informatii despre toti contracandidatii”.

Domnul Seres a fost constrins de oralitate si obsesia domniei sale pentru stil la un raspuns comprimat, incarcat de semnificatii, pe care incercam sa-l descifram. Ar fi pacat ca panseurile acestui titan al politicii sa ramina neintelese in toata profunzimea lor:

Obiectivul e de a construi ceva spre deosebire de obiectivele restului candidatilor care afirma necontenit cum vor sa darime altceva. El vrea sa-i reprezinte cu cinste si seriozitate, calitati intrinseci puternice dupa cum dovedeste candidatura lui pe lista unui partid pe care il facea albie de porci cu nu mai mult de citeva luni in urma. Isi va vedea de campania lui, precizare importanta, mai ales ca multi ar fi tentati sa creada ca rolul lui e sa-si vada de campaniile altora dupa ce acum o luna aflam de la Rompres ca „Vicepresedintele Partidului Umanist din Romania (social-democrat), Ioan Codrut Seres, nu va candida pentru Parlament, considerand ca o functie executiva este "mult mai potrivita abilitatilor si competentelor" sale

In cele din urma, Codrut e o hotarit! Daca-l atacati va riposta ferm pentru ca are informatii despre toti, tonul de secretar PCR dind un interviu la Saptamina fiind de natura sa arate ca nu se joaca.

Si noi avem informatii despre domnul Seres. Acum tocmai am aflat, de pilda, ca Codrut nu e altceva decit un ingimfat cu minte si maniere de capitan de securitate care candideaza dupa ce acum citeva saptamini declara ca nu, pe lista unui partid pe care il injura cu citeva luni inainte, si amenintind pe toata lumea sa-l lase in pace ca are dosare despre ei.

Niciun comentariu: