joi, iulie 21, 2005

Nimeni nu gindeste pentru mine, nici macar eu

Nimeni nu gindeste pentru noi. Inafara doar de unul, Popescu pe numele lui. Care, de cind si-a schimbat geaca de proletar prefacut cu costumul de patron, si-a imbracat si rationamentele in fuste de tiganci; sa cauti adevarul cu luminarea sub faldurile lor inflorite si nu reusesti sa dai decit de alte fuste.
Nu mai devreme de luni, CTP-istul nostru ii trinteste un editorial de ne lasa cu gura cascata, ochii tulburi si urechile pleostite. Din care reiese ce trebuie sa reiasa din orice secretie a celui care se transforma cu repeziciune din jurnalist incomod in individ dubios: Basescu e de vina pentru toate si contrar restului imbecililor din presa el, Centrul Tupeului Progresist, e singurul care mai gindeste. Iata doua extrase dintr-un text care a reusit sa enerveze pina si pe inofensivii de la Evenimentul Zilei:
“Cunoscând încăpăţânarea cu care Traian Băsescu încearcă să compenseze o gândire politică primitivă şi bâlcistă, nu cred că va interpreta corect semnul pe care îl reprezintă salvarea celor trei români când totul părea pierdut. Câtă vreme colegii noştri erau prizonieri, eu nu am susţinut luarea în discuţie sub presiune a retragerii trupelor române din Irak, pe care unii jurnalişti inconştienţi o strigau în stradă. Acum însă, o dată ce ei sunt liberi cred că este obligatorie punerea acestei probleme în dezbaterea Parlamentului şi chiar a ţării întregi.”
In traducere, lucrurile stau cam asa: Cita vreme unii cereau retragerea trupelor, el era contra. Acuma ca respectivii nu mai cer retragerea trupelor el e tot contra. Iar asta e dovada de rafinament in comparatie cu ideile badarane, lipsite de finete, ale marinarului.
Culmea ipocriziei o atinge insa CTP-istul in finalul articolului:
“Dl Băsescu nu îmi e prieten cum nu-mi este nici un om politic, dar nu-mi e nici duşman, cum crede d-sa. Îl voi considera însă duşmanul personal, al meu şi al copiilor mei, dacă va reuşi să ne mai ţină cel puţin un an ostatici departe de Europa.”
Ca ti-e antipatic marinarul, intelegem. La urma urmei sa-l aleaga lumea dupa ce l-ai improscat tu cu rahat in direct la TVR e de-a dreptul insuportabil. Ca te scoate din minti bafta lui politica din ultima vreme, e iarasi de inteles. Ca suvita lui celebra te-a facut sa vezi negru in fata ochilor din motiv de mindrie de chel cu pretentii, asta o intelege pina si un intolerant paros ca Iliescu. Dar sa te apuci tu, Cristiane, sa ne explici cum ne tine Basescu departe de Europa, asta in timp ce-i dai cu poseta in cap Monicai Macovei pe motiv ca streseaza mamutii de la CSM, cei din cauza carora riscam intr-adevar sa pierdem trenul integrarii, odata cu copii tai, asta e prea din cale-afara. Tu ne-ai pus gind rau, mai Cristiane…

Niciun comentariu: