joi, iulie 21, 2005

O fata timpita, cu un tata bandit si familia lui de profitori

Bolovanii incinsi care populeaza instantele noastre supreme nu par a se racori deloc, nici dupa ploile care-au inecat jumatate din gainile Olteniei, nici dupa dusurile reci administrate de diversele comisii europene. Ei continua sa scoata aburi puturosi, sa inece intr-o picla diversionista orice tentativa a actualei puteri de a reforma justitia, incingindu-se mai tare pe masura ce cei pe care-i protejeaza - aceeasi cu cei care i-au numit - se simt din ce in ce mai amenintati.
Aburii bolnavi ai contra-reformei ne-au invadat mai intii la televizor (TVR1). Am vazut un fost presedinte de Curte Suprema de Justitie, dezarticulat in vorbire si ginduri pe masura arogantei cu care ne privea de dupa ochelarii fumurii, aratind parca ca un extraterestru ucigas prost deghizat sub masca de cauciuc a unui batrin intelept si incercind sa ne convinga ca contestatia depusa de PSD si PRM la Curtea Constitutionala impotriva pachetului de legi pentru reforma in justitie ar avea si alta motivatie decit spaima cumplita care i-a apucat pe monstrii cleptomani nascuti de Iliescu la ideea ca ar trebui sa plateasca pentru cit au furat. S-au spus cuvinte de specialitate, s-a facut proba de distinctie si argou juridic (nu e o greseala, justitia noastra incepe sa fie din ce in ce mai putin o profesie si din ce in ce mai mult un grup social de periferie) iar noi n-am inteles decit ca acolo, undeva, sint niste oameni foarte destepti care nu pot sa mai doarma noaptea de grija libertatilor individuale. Revenile-ar somnul!

Apoi am aflat ca onor Curtea Constitutionala declara pachetul de legi ca fiind neconstitutional. Ca si cum constitutional e ca Dan Ioan Popescu sa faca 15 milioane de euro din salariul lui de demnitar (Cotidianul) si neconstitutional e sa dai afara pe judecatorul care considera asta normal. Veti spune, si pe buna dreptate, la asa parinte al Constitutiei, cum e Iorgovan, asa pazitori ai ei. Adica, daca cel pe care Iliescu l-a ales sa redacteze ceea ce ar trebui sa fie legea de fundament nu se dovedeste acum decit a fi un veros aparator al infractorilor capabili sa plateasca onorarii grase, ce sa ne asteptam de la cei pusi sa vegheze asupra respectarii Contitutiei?

Asta ne duce la fondul problemei. Dupa 45 de ani de comunism, un comunist atit de asexuat incit lumea il va alinta ceva mai tirziu cu porecla “Bunicuta” si-a pus in gind sa faca o fata democratiei, altfel speta rosie risca să se stingă. Si cum el nu putea, a cautat un tata. Dar nu pe orisicine, nu amesteci singele asa la intimplare. Asa ca a gasit in preajma un tata donator in persoana unui suficient de anonim posesor de gena comunista, Iorgovan. Biata tinara – democratia – a fost violata de comunistul libidionos, sub zimbetul diabolic al Bunicutei, nascind o fata, cam mongoloida, Constitutia Romaniei: o fiinta lipsita de organul proprietatii si neintelegind prea bine cine ii sint parintii.
Dupa ani multi si dupa migratiile minierilor, matusile democratiei, cunoscute sub numele de familie Europa, au cerut o minima decenta. Adica fata sa fie supravegheata, ingrijita si, asa timpita, surda si chioara cum e, sa i se dea o sansa. Asa ca Bunicuta grijulie a strins citeva pietre de pe drum, le-a pictat fete umane, si le-a denumit Curtea Constitutionala. Adica familia care are grija de fata mongoloida pe care Bunicuta ne-a mosit-o.

Pietrele astea s-au umflat ingrozitor intre timp devenind bolovani. Si de cind Basescu vrea sa le puna inapoi pe drumuri, unde le e locul, si sa trateze biata fata, s-au si incins teribil producind aburi pestilentiali.

Morala e dubla: Piatra fierbinte pe care toarna marinarul apa, crapa. Iar daca Jiji Becali s-a ‘nervat si a a venit sa faca circ la parchet declarind la camerele de filmat ce tare si curat e el, asta nu e decit un semn ca sintem pe drumul cel bun.

Faptul ca matusile europene s-au certat de la bani intre timp si si-au amintit ca rudele fetei noatre timpite au mincat suficient la masa lor, e doar un amanunt.

Niciun comentariu: